Vil du en tur i Disney Land?

Vil du en tur i Disney Land?

Californien er en stat i det vestlige USA. Med en befolkning på over 39 millioner mennesker er det den mest befolkede stat i USA. Californien er også den tredjestørste arealmæssigt efter Alaska og Texas. Delstatens hovedstad er Sacramento, og den største by er Los Angeles.

Det område, der i dag er kendt som Californien, blev først beboet af indianere for mere end 10.000 år siden. De første europæiske opdagelsesrejsende ankom i begyndelsen af det 16. århundrede, og spanske missionærer etablerede bosættelser i Californien i det 18. århundrede. Mexico blev uafhængigt af Spanien i 1821 og afstod Californien til USA i 1848 efter den mexicansk-amerikanske krig. Staten blev optaget i Unionen som en fri stat i 1850.

Californien har en alsidig økonomi med en bred vifte af industrier. Landbruget er en vigtig sektor i økonomien, og Californien er en af landets førende producenter af frugt, grøntsager, nødder, vin og mejeriprodukter. Staten har også en stor fremstillingssektor, og dens havne er blandt de mest travle i verden. Turismen er også en vigtig del af økonomien med seværdigheder som Disneyland, Hollywood og Yosemite National Park.