Hvordan kommer man ud af en depression?

Hvordan kommer man ud af en depression?

Jeg har været depressiv engang, og når jeg var nogen steder og ikke havde det så godt, var der nogen der kunne finde på at sige kom ud af din depression, ja, det kan de jo sagtens sige, de ved jo ikke hvad det vil sige, ikke at sove om natten, at man konstant render rundt med tankemylder, ikke kan koncentrere sig, og i det hele taget bare være ligeglad med alle ting, og ikke orke de sociale tiltag der kommer hen ad vejen. Jobcenteret har heller ikke altid den forståelse der skal til, de mener at man kan komme ud af en depression, bare ved at tage nogle piller, og så i gang igen. Men jeg skal lige hilse at sige, at så let går det nu ikke. Der skal meget mere til – det ville bare være så godt hvis både arbejdsgiver og jobcenter ville sætte sig lidt ind i hvad det vil sige at have en depression. Nogle mennesker siger, man kan få hypnose og så komme af med sin depression, det skal være mig usagt, men jeg havde brug for ganske andre ting. Efter nu 1 år, uden arbejde og fred og ro, kan tage tingene i den rækkefølge de kommer i, sige nej tak, hvis jeg ikke orker – er noget af det der har hjulpet mig. Nu har jeg også fået en masse sund kost og masser af motion ind i min hverdag, så det går rigtig godt fremad for mig. Men jeg kan stadig få mine dykture.