Håndtering af indbrudstyveri

Håndtering af indbrudstyveri

At opleve et indbrud kan være en traumatisk begivenhed. Det er vigtigt at tage de nødvendige skridt til at sikre dit hjem og komme tilbage til at føle sig sikker igen. Her er nogle tips til, hvad du skal gøre, hvis du har haft indbrud. 

Anmeld forbrydelsen med det samme 

Det første skridt er at anmelde forbrydelsen så hurtigt som muligt. Politiet vil kunne fastslå, om der var vidner, hjælpe dig med at forstå, hvad der blev stjålet, og give dig råd om, hvordan du bedre kan beskytte dig selv i fremtiden. Hvis der er tegn på indbrud, f.eks. knuste vinduer eller døre, skal du sørge for, at disse også bliver anmeldt og registreret af politiet. 

Sikre dit hjem 

Når du har anmeldt forbrydelsen, er det vigtigt at tage skridt til at sikre, at dit hjem er sikkert igen. Du bør tjekke alle vinduer og døre for tegn på skader eller indbrud, udskifte låse om nødvendigt og installere yderligere sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. låsebolte eller overvågningskameraer (https://www.sikkerthjem.dk/standalone-overvagningskameraer), hvis det er nødvendigt. Det er også vigtigt, at du holder alle værdigenstande ude af syne; indbrudstyve leder efter genstande, der er lette at stjæle eller hurtigt kan sælges på det sorte marked. 

 

Kontakt dit forsikringsselskab  

Når du har med indbrud at gøre, er en af de vigtigste ting, du kan gøre, at kontakte dit forsikringsselskab med det samme, så de kan begynde at behandle dit erstatningskrav. Sørg for at have en liste over alt, hvad der blev taget under indbruddet, og giv disse oplysninger til dit forsikringsselskab, så de ved præcis, hvad der skal erstattes eller repareres. Saml også alle beviser i forbindelse med indbruddet, f.eks. billeder af ødelagte vinduer eller beskadigede døre, så dit forsikringsselskab har alle de oplysninger, de har brug for, for at behandle dit krav hurtigt og effektivt.