instrumenter til tandlæge kirugi

instrumenter til tandlæge kirugi

idag har tandlægerne en lang række instrumenter til rådighed, som hver især er designet til at udføre en specifik opgave. Håndinstrumenter bruges f.eks. til at rense og polere tænder, mens roterende instrumenter bruges til at skære og forme tandmaterialer. Desuden har tandlægerne nu adgang til sofistikerede billedteknologier, der giver dem mulighed for at få et detaljeret billede af munden og tænderne. Disse billeder kan bruges til at diagnosticere problemer og planlægge behandlingen. Som følge heraf har tandlægerne nu de værktøjer, de har brug for til at yde deres patienter pleje af høj kvalitet.Tandlæger bruger en række forskellige instrumenter til at pleje deres patienter. Det mest almindelige instrument er tandbørsten. Tandbørster bruges til at fjerne plak og bakterier fra tænderne. Desuden kan tandbørster også bruges til at massere tandkødet og hjælpe med at reducere betændelse. Ud over tandbørster bruger tandlægerne også tandtråd til at fjerne plak og bakterier fra mellem tænderne. Tandtråd er en vigtig del af mundplejen, fordi det er med til at forebygge tandkødssygdomme.

Et andet almindeligt instrument, som tandlæger bruger, er tandspejlet. Tandspejle bruges til at få et bedre overblik over munden, så tandlægerne kan identificere problemer som f.eks. huller eller plakopbygning. Desuden kan tandspejle brugesat hjælpe patienterne med at se deres egen mund, så de kan børste og bruge tandtråd mere effektivt.

Ud over håndinstrumenter og tandlægespejle bruger tandlægerne også røntgenapparater til at tage billeder af munden og tænderne, Rønvig er leveringsdygtig i dette.

Røntgenbilleder giver tandlægerne mulighed for at identificere problemer, som ikke kan ses med det blotte øje. Røntgenbilleder kan f.eks. vise, om der er problemer med knoglerne i munden, eller om der er karies i tænderne. Røntgenbilleder bruges også til at planlægge behandlingen af tandproblemer.