Folkeskole eller Realskole

Folkeskole eller Realskole

Et nyt skoleår skal til at planlægges, nogle børn starter for første gang i skole efter sommerferien, og de voksne har sikkert gjort sig mange tanker om deres barn skal i den lokale folkeskole eller om de hellere ønsker en privatskole til deres guldklump. Det har vi andre også været igennem – og nogen gange er den kommunale folkeskole ganske udmærket, og andre gange ikke. Nu er det ikke alle steder der findes en realskole, men jeg kender en realskole på fyn der dels er mega populær men også rigtig dygtige til at udvikle børnene i deres tempo og derved også får givet børnene en god trivsel i deres skolegang.
Vi fik vores børn på Nørre Aaby Realskole – ikke at der var noget at udsætte på den kommunale, men fordi at vores børn ikke skulle risikere at komme i de her store klasser som der til tider kan være i det kommunale system – hvilket vi kunne se at naar.dk gik meget op i. For os betød det ikke noget om det lige hed en realskole eller en privatskole, vi ville bare gerne have indflydelse på vores børns skolegang, og sørge for at de fik det bedste af det bedste ud fra vores værdier.

For os var trivslen også et vigtigt punkt på vores liste over skolegangen for vores børn, ikke at de skulle bæres på hænder og fødder, men de skulle udvikles men de gik i skole, både fagligt og socialt – og undervisningsformen skulle være sjov og individuel. Vi ved godt at det var mange krav til en skole, og en skolegang til vores børn, men det skulle jo også danne grundlaget for deres videre forløb ud i verdenen som voksne.
Vi har været enormt glade for at have vores børn gående på Nørre Aaby Realskole, og vores børn er og har været rigtig glade for at gå der, og for os travle forældre, har vi ikke en eneste gang måtte kæmpe med hjemmeopgaver fra skolen af – hvilket har givet en roligere eftermiddag og aften derhjemme.