Sådan registrerer og godkender du arbejdstid for din virksomhed 

Sådan registrerer og godkender du arbejdstid for din virksomhed 

For enhver virksomhed er det vigtigt at tidsregistrering fungerer korrekt. Det er grundlaget for lønregistrering, sporing af medarbejdernes præstationer, sikring af overholdelse af arbejdsmarkedslovgivningen og meget mere. Men hvordan gør du det? Her vil vi undersøge, hvordan du registrerer og godkender arbejdstid for din virksomhed. 

Værktøjer og software til tidsregistrering 

Det første skridt i registreringen og godkendelsen af arbejdstid er at vælge de rigtige værktøjer og software til din virksomhed. Der findes mange forskellige typer af tidsregistreringssystemer på markedet, som kan hjælpe dig med at registrere medarbejdernes timer præcist. Visma HR tilbyder et intuitivt system til registrering af arbejdstid samt funktioner som automatiserede godkendelsesarbejdsgange, omfattende rapporteringsfunktioner og dataadgang i realtid. Med deres cloud-baserede platform kan du nemt overvåge medarbejdernes tilstedeværelse på afstand. 

Proces for tidsregistrering 

Når du har valgt et system, er det næste skridt at etablere en proces til registrering af medarbejdernes arbejdstid. Dette bør omfatte oprettelse af en måde at registrere arbejdstid på (f.eks. logge ind i et onlinesystem eller bruge en dedikeret app) samt en godkendelsesmetode (f.eks. en onlineportal eller e-mail-meddelelser). Det er også vigtigt at opstille regler for overtidsbetaling og deltidsarbejde, så alle ved, hvad der forventes, når det kommer til at indsende timesedler.  

 

Gennemgang og revision af arbejdstider 

Endelig er det vigtigt, når alle de ovenstående trin er blevet taget, at gennemgå og revidere de registrerede arbejdstider regelmæssigt. Dette vil sikre, at alle medarbejdere bliver betalt korrekt i henhold til deres arbejdstimer, og at der ikke er uoverensstemmelser mellem de faktiske arbejdstimer og de registrerede timer i systemet. Hvis der findes fejl i løbet af denne proces, er det vigtigt, at der straks tages fat på dem for at sikre nøjagtigheden fremover.